Hledat
Navigace: Sraz PCX > Sraz 2014

Sraz 2014

mapy.jpg
mapy 2.jpg
WP_000679.jpg
IMG.jpg
IMG_0001.jpg
WP_000754.jpg
WP_000757.jpg
WP_000758.jpg
WP_000769.jpg
WP_000771.jpg
WP_000772.jpg
WP_000773.jpg
WP_000774.jpg
WP_000775.jpg
WP_000776.jpg
WP_000777.jpg
WP_000780.jpg

Sraz PCX 30.5. - 1.6.2014

Letošní sraz se uskutečnil v areálu Sportland a Harley´s Pubu v Litohoři. Musím hned v počátku sám pochválit přístup majitele a personálu ke všem účastníkům srazu. Tento byl opravdu na vysoké úrovni. Ve všem se nám snažili vyhovět a i pro bezproblémový průběh akce udělali maximum. Ještě jednou velké díky!
Já jsem vyrazil z domova v 8.50 hodin, kdy jsem ještě navštívil bankomat pro výběr peněžních záloh od účastníků a pokračoval do Uh.Brodu na benzinku OMV, kde jsem měl v 9.30 hod. scuk s ostravskou a martinskou grupou. První dojela na čas a druhá s dvacetiminutovým zpožděním, ale s tím se počítalo. Po nezbytném tankování, vyhulení nějaké cigarety a krátkém pokecu jsme pokračovali směr benzinka EurOil na počátku Buchlovských hor, kde nás čekali Denisa a Traintom, který s námi jel pouze do Ivančic, jelikož šel večer do bengoslužby. Buchlovské kopce jsme přejeli s opatrností celé v dešti a poté dali svačinku, kafé a někteří vyloučili tekutiny na benzince Tenryu ve Slavkově u Brna. Cca v 12.30 hod.jsme zaparkovali na parkovišti u OC v Ivančicích, kde za námi po necelé půlhodině dojela tříčlená brněnská „ekipa“. Odtud už jsme pokračovali přímo do Litohoře. Na místě už někteří účastníci byli, mj. Mezi nimi Honza Toužimský s prckoletem Harley Davidson, ale přijali jsme jej mezi nás, jelikož jeho žena Káťa měla naopak zcela dokonalý stroj Honda PCX.
Postupně přijížděli další a další mládenci a dcérky a s nezbytnou birokracií se ubytovávali dle požadavků a přání. Majitel nám taktéž umožnil zaparkovat strojky v téměř luxusní garáži. Velký dík mu. Scházeli jsme se v místní restauraci, ti správní PCX-káři u vynikajícího tankového piva a uvítací slivovičky ode mne a Rada – Bajo_sk. Nálada na palubě byla výborná, zvláště když se dostavil Miloš Dodo Doležal s kapelou a před nimi zahrála místní kapela mladých borečků. Byla sice kosa, ale v párty stanu, kde se konala produkce se díky plynovým lampám vytvořila nakonec tak přijatelná trenýrková teplota, že ani nevím jak, stál jsem na podiu do půl těla vyslečen :-) Zaskotačili jsme, pokecali a já po nadranní jamovačce odcházel ve 4.30 hod.do srubu.
Probudili jsme se do slunečného dne, nezbytná snídaně, někdo si vyjel na krátkou projížďku, někdo polehával, někteří hleděli na televizi a někteří provozovali minigolf. (Mj.po prohraném rozstřelu dodnes dluží Denisa pivo a k tomu by nemělo docházat – kaňka na našem srazu! :-) ) Na vyjížďku jsme vyrazili ve 13.hodin v počtu 37 strojů, z toho 31 PCX. Trasa vedla ve směru Jemnice, Slavonice, Podhradí nad Dyjí, Vranov nad Dyjí, Lesná, Litohoř. Cesta proběhla bez závady a kolize. První zastávka byla na benzince ve Vratěníně, bohužel zavřené z tech.důvodů.Naštěstí nebyl nikdo v kritické situaci, takže kdo potřeboval, natankoval na EurOilu ve Vranově. Tady bych chtěl podotknout – přátelé, na vyjížďku vždy s plnou! Poté jsme zaparkovali v Lesné, kde jsme se nadlábli e někteří navštívili Muzeum motocyklů, veteše, Velorexů... asi po hodině jsme s plnými báchory vyrazili dále a přistavili v Klobásovém ráji Pavlice. Neskutečný obchod s nespočetným druhem uzenin! Prosím, kdo má fotku, aby ji zveřejnil – např. Roman Kozák. Po nákupech dobrot jsme po dvaceti kilometrech zaparkovali ve Sportlandu.
Na závěr k vyjížďce. Na to, že nás bylo už celkem hodně, proběhlo vše bez zranění a celkem v pohodě. Jen jedna chybička na kráse – někteří neznají chování v koloně. Např. Rado – Bajo_sk, který se držel jako druhý za mnou a blokovával křižovatky, měl poté, když projela kolona a vracel se na své místo, několikrát problém, kdy mu málem někdo vjel do cesty. Příště buď porvedeme před odjezdem „školení“ nebo si je potřeba aspoň na Skútrfóru přečíst pravidla. Tímto bych chtěl Radovi a taktéž Braunovi poděkovat za vzornou spolupráci.
Zbytek dne probíhal ve volné zábavě, konzumaci alko i nealko nápojů, jídel, sportu, někteří na zahrádce zabékali u kytary. Tento večer jsme poslední odcházeli na lože kolem půlnoci.
Třetí, odjezdový den, se již konal ve znamení projížděk, kdy si někteří navzájem vyměnili stroje a pomalém balení a postupném odjezdu, kdy jsme se těšili na další rok.
Akce opět utekla ani jsme se nenadáli. Tak jako všechno hezké. Chtěl bych všem moc poděkovat za celkový přístup a komunikaci. Bylo to pro mě náročnější než minulý rok, z důvodu většího počtu. A o tom, že se sraz povedl a i místo se líbilo svědčí to, že Naďa Vyroubalová s Rosťo Svrčinou ještě jednu noc zůstali.
Až bude další sraz opět aktuální, zveřejním anketu o místě konání. To bude taky samozřejmě záviset od počtu lidí....


Počet účastníků: 46
Počet PCX: 31
Počet jiných mašin: 6

Fota a videa:

http://1amanda1.rajce.idnes.cz/sraz_PCX_1.6.2014/

http://vyna.rajce.idnes.cz/Sraz_PCX_Litohor_2014/

http://radopcx.rajce.idnes.cz/Zraz_Sraz_Hondy_PCX_v_Litohori_2014./

 
© sraz-pcx.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma